fbpx

Feijoada

národné brazílske jedlo z fazule

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy20 min.
  • Tepelná úprava25 min.
  • Celkový čas45 min.
  • Počet porcií 4
  • Alergény1, 6, 9
  • Kuchyňa
    • Brazílska
    • Juhoamerická
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 2 x 400 g konzerva čiernej/červenej fazule
  • 250 g šampiňónov
  • 250 ml zeleninového vývaru/bujónu
  • 400 ml paradajok v konzerve
  • 3-5 sójových párkov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 červená cibuľa
  • 2 bobkové listy
  • 2 PL oleja
  • 1 ČL mletej rímskej rasce
  • 1 ČL chilli (alebo podľa chuti)
  • 1-2 ČL mletej papriky 
  • mleté čierne korenie
  • soľ

DOPLNKY

  • 30 g čerstvého koriandra
  • 150 pololúpanej ryže
  • 1/2 červenej cibule
  • 2 paradajky
  • 1 pomaranč
  • 1 ČL chilli
  • kel / iná zelená listová zelenina
  • šťava z 1 limetky

Postup

1

Cibuľu, cesnak a šampiňóny nakrájame nadrobno. 

2

Na oleji v hrnci orestujeme do sklovita cibuľu. 

3

Pridáme cesnak, rímsku rascu, soľ, čierne korenie, papriku, chilli a bobkový list. Po chvíli pridáme šampiňóny.

4

Keď šampiňóny zmäknú prilejeme vývar, paradajky v konzerve a scedenú prepláchnutú fazuľu.

5

V samostatnej miske pripravíme salsu – zmiešame nadrobno nakrájané paradajky, čerstvý koriander, nadrobno nakrájaný pomaranč, chilli, limetkovú šťavu a najemno nakrájanú cibuľu. 

6

Dáme variť ryžu podľa návodu na obale. 

7

Keď fazuľová zmes zovrie, odoberieme z nej 2-3 naberačky, ktoré rozmixujeme. 

8

Rozmixovanú časť vlejeme naspäť, premiešame a odstavíme. 

9

Feijoadu podávame s ryžou, kelom a paradajkovo-pomarančovou salsou. 

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin