Hrášková polievka s mätou

  • 500 g lúpaného zeleného hrášku (môžeme použiť aj mrazený)
  • 1 cibuľa
  • hrsť čerstvej mäty
  • 2 hrnčeky zeleninového vývaru
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 pl olivového oleja
  • 1/3 rastlinnej smotany na varenie (na ozdobenie)

1. V hrnci rozpálime olej a orestujeme cibuľu do sklovita.

2. Zalejeme ju vývarom a necháme zovrieť. Po zovretí pridáme hrášok, privedieme do varu a varíme približne 5 minút. Následne dosolíme a dokoreníme, pridáme mätu a odstavíme z plameňa.

3. Polievku vymixujeme ponorným mixérom až kým nezískame hladkú krémovú polievku.

4. Polievku presunieme späť na oheň, privedieme k varu a odstavíme.

5. Polievku podávame ozdobenú rastlinnou smotanou.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Nie je možné pridávať komentáre.