Vyhľadať

Hrášková polievka s mätou

  • Čas prípravy1 hod. 30 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 500 g lúpaného zeleného hrášku (môžeme použiť aj mrazený)
  • 1 cibuľa
  • hrsť čerstvej mäty
  • 2 hrnčeky zeleninového vývaru
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 pl olivového oleja
  • 1/3 rastlinnej smotany na varenie (na ozdobenie)

Postup

1

V hrnci rozpálime olej a orestujeme cibuľu do sklovita.

2

Zalejeme ju vývarom a necháme zovrieť. Po zovretí pridáme hrášok, privedieme do varu a varíme približne 5 minút. Následne dosolíme a dokoreníme, pridáme mätu a odstavíme z plameňa.

3

Polievku mixujeme ponorným mixérom až, kým nezískame hladkú krémovú polievku.

4

Polievku presunieme späť na oheň, privedieme k varu a odstavíme.

5

Polievku podávame ozdobenú rastlinnou smotanou.

Páči sa? Zdieľajte!