- Čas prípravy1 hod. 30 min.
- Kuchyňa
- Slovenská
- Európska
- Typ jedla
- Hlavný Chod
- Polievka
- Spôsob prípravy
- Varenie
Ingrediencie
- 500 g lúpaného zeleného hrášku (môžeme použiť aj mrazený)
- 1 cibuľa
- hrsť čerstvej mäty
- 2 hrnčeky zeleninového vývaru
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 pl olivového oleja
- 1/3 rastlinnej smotany na varenie (na ozdobenie)
Postup
1
V hrnci rozpálime olej a orestujeme cibuľu do sklovita.
2
Zalejeme ju vývarom a necháme zovrieť. Po zovretí pridáme hrášok, privedieme do varu a varíme približne 5 minút. Následne dosolíme a dokoreníme, pridáme mätu a odstavíme z plameňa.
3
Polievku mixujeme ponorným mixérom až, kým nezískame hladkú krémovú polievku.
4
Polievku presunieme späť na oheň, privedieme k varu a odstavíme.
5
Polievku podávame ozdobenú rastlinnou smotanou.