- ryžový papier
- 2 hrnčeky poľného šalátu/inej drobnej listovej zeleniny
- 2 mrkvy
- 1/2 šalátovej uhorky
- 7 šampiňónov
- 1 stonka mladej cibuľky
- 1/2 bielej reďkovky/4 kúsky červenej reďkovky
- 1/4 konzervy kukurice
- 3 PL arašidov
- 1,5 pl olivový olej
- 0,5 dcl vody
- Cca 10 g zázvoru
- čili
- soľ
- 1 čl cukru
- šťava z 1 limetky
- 1 strúčik cesnaku
1. Mrkvu a uhorku si nastrúhame na strúhadle nahrubo.
2. Šampiňóny nakrájame na tenké menšie plátky, osolíme a na pár kvapkách oleja restujeme na panvici približne 10 minút.
3. Arašidy opražíme na panvici a následne nasekáme na malé kúsky.
4. Z vody, limetkovej šťavy, na jemno strúhaného zázvoru, oleja, štipky soli, cukru, pretlačeného cesnaku a čili si pripravíme v mištičke dressing.
5. Nastrúhanú zeleninu, poľný šalát, scedenú kukuricu a šampiňóny servírujeme na stôl zvlášť v malých mištičkách.
6. Na stôl pripravíme taktiež veľkú misu plnú teplej vody.
7. Konzumujeme tak, že si jedným rýchlym ťahom namočíme ryžový papier do misky s vodou a položíme si ho na tanier. Následne naplníme zeleninou a zatočíme tak, aby nám zo strán zelenina nevypadávala.
8. Pred každým sústom mierne namočíme do dresingu.
Tento recept je úžasnou zážitkovou kuchyňou, aj keď nás navštívia priatelia. Vrelo odporúčame.