Nepečené jarné rolky

  • ryžový papier
  • 2 hrnčeky poľného šalátu/inej drobnej listovej zeleniny
  • 2 mrkvy
  • 1/2 šalátovej uhorky
  • 7 šampiónov
  • 1 stonka mladej cibuľky
  • 1/2 bielej reďkovky/4 kúsky červenej reďkovky
  • 1/4 konzervy kukurice
  • 3 PL arašidov
  • 1,5 pl olivový olej
  • 0,5 dcl vody
  • Cca 10 g zázvoru
  • čili
  • soľ
  • 1 čl cukru
  • šťava z 1 limetky
  • 1 strúčik cesnaku

1. Mrkvu a uhorku si nastrúhame na strúhadle nahrubo.

2. Šampiňóny nakrájame na tenké menšie plátky, osolíme a na pár kvapkách oleja restujeme na panvici približne 10 minút.

3. Arašidy opražíme na panvici a následne nasekáme na malé kúsky.

4. Z vody, limetkovej šťavy, na jemno strúhaného zázvoru, oleja, štipky soli, cukru, pretlačeného cesnaku a čili si pripravíme v mištičke dressing.

5. Nastrúhanú zeleninu, poľný šalát, scedenú kukuricu a šampiňóny servírujeme na stôl zvlášť v malých mištičkách.

6. Na stôl pripravíme taktiež veľkú misu plnú teplej vody.

7. Konzumujeme tak, že si jedným rýchlim ťahom namočíme ryžový papier do misky s vodou a položíme si ho na tanier. Následne naplníme zeleninou a zatočíme tak, aby nám zo strán zelenina nevypadávala.

8. Pred každým sústom mierne namočíme do dresingu.

Tento recept je úžasnou zážitkovou kuchyňou aj keď nás navštívia priatelia. Vrelo odporúčame ☺.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Nie je možné pridávať komentáre.