Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy20 min.
- Počet porcií 4
- Alergény1 (podľa typu cestovín)
- Kuchyňa
- súčasná
- Typ jedla
- Hlavný Chod
Ingrediencie
- 500 g cestovín
- 300 g mrazeného hrášku
- 100 g slnečnicových semiačok
- 2 PL mletého čili
- 2 PL soli
- 1 PL lahôdkového droždia
- 1 ČL kurkumy
- 100 ml + 200 ml vody
- Sušené paradajky podľa chuti
Postup
Dáme si variť cestoviny a popri tom si dáme nad ne na paru rozmraziť hrášok.
Keď budú cestoviny uvarené, hrášok môžeme dať rovno do mixéra a cestoviny polejeme troškou oleja (najlepšie olej zo sušených paradajok) a zavrieme v hrnci, nech nám nevychladnú.
Na panvičke na sucho opražíme slnečnicové semiačka, asi 5 minút na slabom ohni, pokým nezačnú voňať a hnednúť.
Keď sú semiačka opražené, necháme ich na tanieri vychladnúť a potom ich spolu s hráškom a všetkými koreninami dáme do mixéra so 100 ml vody (do mixéra dávame radšej menej vody, semiačka sa lepšie rozmixujú na hladkú omáčku).
Všetko prelejeme do cestovín, pridáme ešte zvyšných 200 ml vody a necháme zavreté vsiaknuť všetky chute.
Cestoviny môžeme dochutiť nakrájanými sušenými paradajkami.