- Čas prípravy15 min.
Ingrediencie
- 1 konzerva cíceru
- 2 pl tahini
- 2 strúčiky cesnaku
- citrónová šťava
- 1/3 hrnčeka vody
- soľ
- rímska rasca
- 3 pl olivového oleja
- hrsť mladého špenátu
- 8 cherry paradajok
- čerstvá bazalka
- 1,5 pl slnečnicových semienok
- chlieb
Postup
1
Scedený cícer, tahini, olivový olej, soľ, rímsku rascu, pretlačený cesnak, 1 pl citrónovej šťavy a vodu dáme do mixéra a vymixujeme na hummus pastu.
2
Z chleba si spravíme suché hrianky.
3
Paradajky prekrojíme napoly a na štipke oleja krátko orestujeme. Osolíme a premiešame s nakrájanou čerstvou bazalkou. Dáme ich na bok a na suchej panvici orestujeme na sucho slnečnicové semienka.
4
Hummus natierame na hrianky, na ktoré poukladáme orestované paradajky s bazalkou a posypeme opečenými semienkami.