fbpx

Hummus toast

  • Čas prípravy15 min.

Ingrediencie

  • 1 konzerva cíceru
  • 2 pl tahini
  • 2 strúčiky cesnaku
  • citrónová šťava
  • 1/3 hrnčeka vody
  • soľ
  • rímska rasca
  • 3 pl olivového oleja
  • hrsť mladého špenátu
  • 8 cherry paradajok
  • čerstvá bazalka
  • 1,5 pl slnečnicových semienok
  • chlieb

Postup

1

Scedený cícer, tahini, olivový olej, soľ, rímsku rascu, pretlačený cesnak, 1 pl citrónovej šťavy a vodu dáme do mixéra a vymixujeme na hummus pastu.

2

Z chleba si spravíme suché hrianky.

3

Paradajky prekrojíme napoly a na štipke oleja krátko orestujeme. Osolíme a premiešame s nakrájanou čerstvou bazalkou. Dáme ich na bok a na suchej panvici orestujeme na sucho slnečnicové semienka.

4

Hummus natierame na hrianky, na ktoré poukladáme orestované paradajky s bazalkou a posypeme opečenými semienkami.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter