Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Celkový čas30 min.
- Počet porcií 4
- Alergény1
- Kuchyňa
- súčasná
- Typ jedla
- Dezert
Ingrediencie
- 3 jablká
- 1 banán
- 250 g hladkej múky
- 350 ml rastlinného mlieka
- 1 PL sladidla
- 2 ČL škorice
- 2 ČL mletého kardamónu
- 1 ČL kypriaceho prášku
- kokosový olej
Postup
1
Jablká umyjeme, nakrájame na cca 0,5 cm plátky, odstránime stred so zrnkami.
2
V miske zmiešame suché ingrediencie. Do mixéru dáme banán s rastlinným mliekom a zmixujeme.
3
Do suchej zmesy vlejeme tekutú zmes a premiešame.
4
V cestíčku postupne obalíme jablkové krúžky a vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán.
5
Podávame poliate sladkým sirupom alebo s vanilkovým pudingom.