- 1,5 cibule
- 1/4 hrnčeka zeleninového vývaru
- 1 čl balsamica (voliteľné)
- 1/3 hokaido tekvice
- 1 čl javorového sirupu (alebo iné sladidlo)
- čili
- mletá údená červená paprika
- sušený rozmarín
- 1 jablko
- 2 tortilly
- hrsť rukole
- 3 pl rastlinnej majonézy
1. V hrnci si zohrejeme zeleninový vývar a pridáme doň na pásiky nakrájanú cibuľu. Takto smažíme približne 20-30 minút za občasného miešania, až kým sa cibuľa nesfarbí do zlatista. Cibuľu rozostierame po celej panvici tak, aby sa neprekrývala, pretože vtedy má tendenciu dusiť sa.
2. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky a dáme ju variť do jemne osolenej vody. Keď je tekvica uvarená, scedíme ju, pridáme trochu oleja a popučíme ju na pyré. V prípade, že tekvica nebola dostatočne sladká prirodzene, pridáme do pyré javorový sirup aj spolu čili, údenou paprikou a rozmarínom.
3. Vzniknutú pastu roztierame na polku jednej tortilly a na druhú polku zlatistú osmaženú cibuľu a plátky jablka.
4. Tortillu preložíme na polku a na takmer suchej panvici opečieme do zlatista a do chrumkava z oboch strán.
5. Servírujeme prekrojené na polku na tanieri s rukolou, ktorú sme pokvapkali balsamicom a s rastlinnou majonézou.