Jablkovo-tekvicová quesadilla s rukolou

  • 1,5 cibule
  • 1/4 hrnčeka zeleninového vývaru
  • 1 čl balsamica (voliteľné)
  • 1/3 hokaido tekvice
  • 1 čl javorového sirupu (alebo iné sladidlo)
  • čili
  • mletá údená červená paprika
  • sušený rozmarín
  • 1 jablko
  • 2 tortilly
  • hrsť rukole
  • 3 pl rastlinnej majonézy

1. V hrnci si zohrejeme zeleninový vývar a pridáme doň na pásiky nakrájanú cibuľu. Takto smažíme približne 20-30 minút za občasného miešania, až kým sa cibuľa nesfarbí do zlatista. Cibuľu rozostierame po celej panvici tak, aby sa neprekrývala, pretože vtedy má tendenciu dusiť sa.

2. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky a dáme ju variť do jemne osolenej vody. Keď je tekvica uvarená, scedíme ju, pridáme trochu oleja a popučíme ju na pyré. V prípade, že tekvica nebola dostatočne sladká prirodzene, pridáme do pyré javorový sirup aj spolu čili, údenou paprikou a rozmarínom.

3. Vzniknutú pastu roztierame na polku jednej tortilly a na druhú polku zlatistú osmaženú cibuľu a plátky jablka.

4. Tortillu preložíme na polku a na takmer suchej panvici opečieme do zlatista a do chrumkava z oboch strán.

5. Servírujeme prekrojené na polku na tanieri s rukolou, ktorú sme pokvapkali balsamicom a s rastlinnou majonézou.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter