Vyhľadať

Kapustníky

Čerstvé kapustníky
  • Celkový čas2 hod. 30 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Pečenie

Ingrediencie

  • 20 g čerstvého droždia/½ bal. sušeného
  • 250 g hladkej múky
  • 200 ml vlažnej vody
  • 0,5 kg kyslej kapusty
  • 250 g zemiakov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 ČL soli
  • ½ ČL cukru
  • 2 PL rastlinného oleja
  • sušený petržlen
  • mleté čierne korenie
  • kokosový/iný rastlinný olej alebo rastlinný margarín na potieranie

Postup

1
V miske zmiešame múku, soľ a sušený petržlen.
2

Vo vlažnej vode rozmiešame olej s droždím, ktoré pridáme do zmesi v miske.

3

Vypracujeme cesto, odložíme na teplé miesto a necháme aspoň hodinu kysnúť.

4

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a popučíme.

5

Na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme kyslú kapustu a podusíme.

6

Do kapustovej zmesi pridáme popučené zemiaky, osolíme a okoreníme.

7

Z cesta odoberáme kusy, z nich vyvaľkáme kruhy, ktoré následne plníme kapustovou zmesou.

8

Zmes do cesta uzavrieme, kapustník trochu sploštíme a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

9

Kapustníky potrieme olejom/margarínom a pečieme pri 180 °C cca 20 minút.

10

Potom kapustníky potrieme cesnakom, ktorý sme rozmiešali v oleji a pečieme ešte cca 5 minút pri 180 °C.

Páči sa? Zdieľajte!