fbpx

Karfiol ala krídelká s pečenými zemiakmi

(inšpirované od Surová dcérka)

  • 1 karfiol
  • 1 hrnček kukuričnej múky
  • 1 hrnček vody
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • rozmarín
  • sušený cesnak
  • 3 veľké zemiaky
  • olej
Omáčka:
  • sriracha
  • kečup
  • sójová omáčka
  • citrónová šťava

1. Karfiol rozdrobíme na menšie ružičky, poriadne umyjeme a necháme odkvapkať.

2. Z kukuričnej múky, vody, soli, korenia si pripravíme hustejšie cestíčko na obaľovanie.

3. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Karfiolové ružičky obaľujeme v cestíčku a ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Takto karfiol pečieme približne 30 minút.

4. Keď nám karfiol zmäkne, polejeme ho sladkou čili polevou, ktorú sme si pripravili zmiešaním sriracha omáčky, sójovej omáčky, kečupu a citrónovej šťavy. Karfiol na plechu, poliaty omáčkou, poriadne premiešame, aby sa dostala omáčka všade a dáme ešte na 10 minút zapiecť.

5. Zemiaky neošúpeme, len poriadne umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Pokvapkáme olejom, citrónovou šťavou, osolíme, pridáme sušený rozmarín, premiešame a necháme zapiecť na plechu vystlatom papierom na pečenie. Pečieme pri 200 stupňoch po dobu 20 minút.

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin