,

Vyhľadať

Špenát s cesnakovou kašou a opečenými arašidmi

  • 300 g mrazeného špenátového pyré
  • 125 ml rastlinnej smotany na varenie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 malá cibuľa
  • majorán
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 4 veľké zemiaky
  • 1 pl rastlinného masla
  • 1/2 hrnčeka nesolených arašidov
  • olej
  • 1 pl petržlenovej vňate

1. Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na oleji. Ku koncu pridáme na jemno nakrájané 2 strúčiky cesnaku, roztopené špenátové pyré, všetky koreniny, premiešame a necháme priviesť do varu.

2. Zemiaky nakrájané na menšie kocky dáme variť do osolenej vody.

3. Keď nám špenát zovrel, pridáme rastlinnú smotanu na varenie, opäť poriadne premiešame, podľa potreby dochutíme a môžeme špenát odstaviť.

4. Uvarené zemiaky scedíme, mierne popučíme vidličkou. Pridáme rastlinné maslo a zvyšné 2 cesnakové struky nakrájané na drobno a nakrájanú čerstvú vňať. Zľahka premiešame.

5. Očistené arašidy zabalíme do vrecka vytvoreného z kuchynskej utierky, ktoré jemne pobúchame ťažším predmetom. Snažíme sa arašidy rozbiť na malé, ale celistvé kúsky, nie na prach.

6. Rozdrvené arašidy vhodíme na suchú panvicu a trošku opražíme.

7. Špenát podávame posypaný nasucho orestovanými arašidmi.

Páči sa? Zdieľajte!