fbpx

Jahodové guľky

guľky plnené jahodami

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas1 hod
  • Počet porcií 4
  • Alergény1, 6, / 8
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
    • Dezert
    • Hlavný Chod
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

Na cesto:

  • 350 g hladkej múky
  • 700 g zemiakov
  • 3 PL mandľového / iného rastlinného mlieka
  • 1 ČL slnečnicového oleja
  • štipka soli

Na plnku:

  • 400 g jahôd
  • 0,5 – 1 ČL škorice
  • práškový cukor – voliteľné

Na posýpku:

  • 1 PL slnečnicového oleja
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 80 g strúhanky

Doplnky:

  • čerstvé jahody

Postup

1

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Následne ich ošúpeme a popučíme. 

2

Pridáme múku, 3 PL rastlinného mlieka, olej a vymiesime hutné cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme múku. 

3

Jahody nakrájame na malé kúsky a zmiešame so škoricou. Ak chceme, pridáme cukor. 

4

Navlhčenými rukami z cesta odoberáme kusy, ktoré rozvaľkáme na placky hrubé asi 3 milimetre. Do stredu dáme lyžicu jahôd, okraje spojíme a vytvarujeme guľaté knedličky. 

5

Jahodové guľky varíme v mierne osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Scedíme a dáme bokom. 

6

V panvici rozohrejeme lyžicu oleja. 

7

Pridáme strúhanku, ktorú mierne opražíme. Následne pridáme cukor a po pol minúte odstavíme z plameňa. Pozor aby strúhanka neprihorela! 

8

Guľky podávame s čerstvými jahodami a posýpané cukrovou strúhankou. 

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter