Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Celkový čas35 min.
- Počet porcií 2
- Alergény6, 11 (+ podľa použitého rastlinného mlieka)
- Kuchyňa
- súčasná
- Typ jedla
- Hlavný Chod
Ingrediencie
- 1 menšia cuketa
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 g polenty
- 100 g tofu
- 50 g mladého hrášku
- 50 g čiernych olív
- 2,5 dl vody
- 2,5 dl rastinného mlieka
- 3 pl olivového oleja
- 2 pl sezamových semienok
- ½ čl soli
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- štipka čierneho korenia
Postup
Polentu nasypeme do hlbšieho hrnca, osolíme, okoreníme, podlejeme väčšou dávkou vody a mlieka. Varíme na strednom ohni za častejšieho miešania s postupným prilievaním zvyšnej vody a mlieka.
Polenta by mala byť krémová, po uvarení premiešame s trochou olivového oleja.
Tofu si nakrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a z oboch strán obalíme v sezamových semienkach. Opražíme z oboch strán v rozpálenej panvici na olivovom oleji.
Cesnak očistíme a nakrájame na plátky. Cuketu umyjeme a s pomocou škrabky na zeleninu narežeme tenké plátky.
V rozpálenej panvici s olejom opražíme cesnak spolu s plátkami cukety. Všetko osolíme a okoreníme. Tesne pred koncom pridáme mladý hrášok, premiešame a necháme prehriať približne 2 minúty.
Medzitým si olivy nakrájame na kolieska.
Hotovú polentu podávame s opečeným sezamovým tofu, cuketovou zmesou a olivami. Pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme trochou čerstvo pomletého čierneho korenia.