Vyhľadať

Krémové paradajkové rizoto

  • 3/4 hrnčeka ryže
  • 1/2  cibule
  • 1/2 stonky stopkového zeleru
  • 1 malá mrkva
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1  konzerva lúpaných paradajok
  • olej
  • 4 cherry paradajky
  • 2 pl bieleho vína
  • cukor
  • citrónová šťava
  • 1 pl rastlinného masla

1. Cibuľu a mrkvu ošúpeme, umyjeme a pokrájame na veľmi drobné kúsky. Stopku zeleru taktiež pokrájame na drobné kúsky. Všetku zeleninu opražíme na oleji, pridáme umytú ryžu, mierne osolíme, pridáme biele víno, vodu a povaríme 15 minút.

2. Konzervu krájaných paradajok vylejeme do hlbokej panvice, ochutíme soľou, korením, cukrom a citrónovou šťavou.

3. Následne do paradajkovej zmesi pridáme povarenú ryžu, pokrájané cherry rajčiny a varíme do zmäknutia. Na záver pridáme lyžicu masla na zjemnenie.

Páči sa? Zdieľajte!