- 4 väčšie krajce chleba/2 väčšie žemle
- 2 cibule
- olej
- 1 balenie výrobku Kukuřízek
- soľ
- mleté čierne korenie
- grilovacie korenie
- ľadový šalát (podľa preferencie ako príloha)
- 2-3 pl horčice
1. Cibuľu si nakrájame na pásiky a vhodíme ju do asi 1 cm vrstvy rozpáleného oleja. Smažíme pozvoľna za občasného miešania do zlatistého sfarbenia. Podľa potreby podlievame olejom a na konci mierne osolíme aj okoreníme.
2. Keď je cibuľa hotová, presunieme ju do vedľajšej nádoby a na rovnakej panvici na troške oleja restujeme Kukuřízek, ktorý osolíme a okoreníme grilovacím korením. Restujeme až kým nechytí zlatistú farbu.
3. Krajce chleba potrieme zvnútra horčicou, naplníme osmaženou cibuľou, vložíme Kukuřízek a podávame s ľadovým šalátom. V prípade používania žemle namiesto chleba, žemľu nakrojíme napoly tak, aby bola jedna strana zatvorená a nevypadávala nám z nej zmes von. Do 1 žemli alebo 1 „lepenca“ môžeme dať 1,5 Kukuřízku.