fbpx

Lepenec ala „cigánska pečienka“

  • 4 väčšie krajce chleba/2 väčšie žemle
  • 2 cibule
  • olej
  • 1 balenie výrobku Kukuřízek
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • grilovacie korenie
  • ľadový šalát (podľa preferencie ako príloha)
  • 2-3 pl horčice

1. Cibuľu si nakrájame na pásiky a vhodíme ju do asi 1 cm vrstvy rozpáleného oleja. Smažíme pozvoľna za občasného miešania do zlatistého sfarbenia. Podľa potreby podlievame olejom a na konci mierne osolíme aj okoreníme.

2. Keď je cibuľa hotová, presunieme ju do vedľajšej nádoby a na rovnakej panvici na troške oleja restujeme Kukuřízek, ktorý osolíme a okoreníme grilovacím korením. Restujeme až kým nechytí zlatistú farbu.

3. Krajce chleba potrieme zvnútra horčicou, naplníme osmaženou cibuľou, vložíme Kukuřízek a podávame s ľadovým šalátom. V prípade používania žemle namiesto chleba, žemľu nakrojíme napoly tak, aby bola jedna strana zatvorená a nevypadávala nám z nej zmes von. Do 1 žemli alebo 1 „lepenca“ môžeme dať 1,5 Kukuřízku.

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin