,

Vyhľadať

Mrkvovo-zázvorová polievka

  • Čas prípravy1 hod. 30 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 2 mrkvy
  • 1,5 hrnčeka vývaru (alebo vody)
  • 10 – 20 g zázvoru (podľa preferencie štipľavosti)
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 čl oleja
  • 1/2 hrnčeka kokosovej smotany na varenie
  • kurkuma, čierne korenie, soľ, vegeta
  • štipka citrónovej šťavy

Postup

1

Na oleji osmažíme cibuľu. Keď zosklovatie, pridáme nakrájanú mrkvu na menšie kocky. Krátko osmažíme a pridáme najemno nakrájaný cesnak a zázvor, ešte chvíľu restujeme a zalejeme vývarom (alebo vodou) tak, aby bola mrkva pod hladinou. Dochuťíme korením, soľou, kurkumou a trochou vegety.

2

Polievku varíme približne 30 minút, kým nebude mrkva mäkká. Ak sa nám zdá, že je v hrnci príliš veľa vody, trochu vody odoberieme zvlášť do misky, do hrnca pridáme 1/2 hrnčeka kokosovej smotany na varenie a povaríme ešte cca 5 minút. Následne odstavíme z ohňa a rozmixujeme na hladký krém.

3

Odobratú vodu môžeme vždy priliať späť. Takýmto postupom zaistíme, že konzistencia polievky nebude príliš hustá, ale ani riedka. Na konci ju môžeme dochutiť citrónovou šťavou a ozdobiť semiačkami podľa preferencie ( tekvicové, slnečnicové, sezamové…)

Páči sa? Zdieľajte!