Vyhľadať

Nepečené jarné rolky

  • ryžový papier
  • 2 hrnčeky poľného šalátu/inej drobnej listovej zeleniny
  • 2 mrkvy
  • 1/2 šalátovej uhorky
  • 7 šampiňónov
  • 1 stonka mladej cibuľky
  • 1/2 bielej reďkovky/4 kúsky červenej reďkovky
  • 1/4 konzervy kukurice
  • 3 PL arašidov
  • 1,5 pl olivový olej
  • 0,5 dcl vody
  • Cca 10 g zázvoru
  • čili
  • soľ
  • 1 čl cukru
  • šťava z 1 limetky
  • 1 strúčik cesnaku

1. Mrkvu a uhorku si nastrúhame na strúhadle nahrubo.

2. Šampiňóny nakrájame na tenké menšie plátky, osolíme a na pár kvapkách oleja restujeme na panvici približne 10 minút.

3. Arašidy opražíme na panvici a následne nasekáme na malé kúsky.

4. Z vody, limetkovej šťavy, na jemno strúhaného zázvoru, oleja, štipky soli, cukru, pretlačeného cesnaku a čili si pripravíme v mištičke dressing.

5. Nastrúhanú zeleninu, poľný šalát, scedenú kukuricu a šampiňóny servírujeme na stôl zvlášť v malých mištičkách.

6. Na stôl pripravíme taktiež veľkú misu plnú teplej vody.

7. Konzumujeme tak, že si jedným rýchlym ťahom namočíme ryžový papier do misky s vodou a položíme si ho na tanier. Následne naplníme zeleninou a zatočíme tak, aby nám zo strán zelenina nevypadávala.

8. Pred každým sústom mierne namočíme do dresingu.

Tento recept je úžasnou zážitkovou kuchyňou, aj keď nás navštívia priatelia. Vrelo odporúčame.

Páči sa? Zdieľajte!