, ,

Vyhľadať

Plnená kari cuketa

  • 1 veľká cuketa
  • 1 červená paprika
  • 10 šampiňónov
  • 1/3 hrnčeka ryže (plniaca zmes)
  • 1/2 hrnčeka ryže (príloha)
  • 1/3 hrnčeka sójového granulátu
  • čili
  • kari
  • soľ
  • tekvicový/sezamový olej (podľa vlastného výberu)
  • sušený tymián
  • mleté čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 pl slnečnicových semienok
  • 1/3 konzervy bielej fazule v paradajkovom pretlaku

1. Cukety prekrojíme pozdĺžne na polovicu a vnútro mierne vydlabeme. Cuketu polejeme tekvicovým alebo sezamovým olejom, osolíme, jemne okoreníme a posypeme tymiánom. Uložíme na plech a pečieme 10 minút pri 180 stupňoch.

2. Sójový granulát zalejeme vriacou vodou, ochutíme soľou, čiernym korením a necháme postáť 10 minút. Následne scedíme, vyžmýkame a odložíme pre nasledovné použitie.

3. Cibuľu, cesnak, papriku a  šampiňóny nakrájame na malé kúsky. Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme pokrájaný cesnak, papriku aj šampiňóny a ďalej restujeme približne 10 minút za občasného miešania. Pridáme fazuľu v paradajkovom náleve, uvarenú ryžu podľa návodu na obale, zmäknutý sójový granulát, semienka a všetko dochutíme soľou, čiernym korením, tymiánom a kari. Podlejeme vodou a ešte restujeme približne 10 minút.

4. Zmesou naplníme vopred mierne predpečené cukety a dáme späť do rúry zapiecť na približne 8 minút. Podávame s ryžou.

Páči sa? Zdieľajte!