- 1/3 menšej kapusty
- 1/2 malej hokkaido tekvice
- 1/2 konzervy kukurice
- 1/2 červenej papriky
- 1/2 cibule
- olivový olej
- čierne korenie
- štipka kardamónu
- štipka mletej rasce
- soľ
- 120 g bezvaječných cestovín (alebo fliačkov)
1. Na olivovom oleji orestujeme cibuľku, pridáme na kocky nakrájanú červenú papriku a chvíľu podusíme.
2. Pridáme na menšie kúsky nakrájanú kapustu a zeleninovú zmes ochutíme soľou, rascou a kardamónom.
3. Kým kapustu dusíme pod pokrievkou, nakrájame si hokkaido tekvicu na malé kocky a pridáme ju aj spolu s kukuricou do panvice a zmes dusíme ďalej.
4. Medzitým si uvaríme cestoviny vo vriacej osolenej vode, do ktorej sme priliali aj lyžicu oleja, aby sa cestoviny nezlepili.
5. Cestoviny scedíme, zamiešame k zelenine a môžeme servírovať.