,

Vyhľadať

Škoricová ryžová kaša s ovocím

  • Čas prípravy20 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 3/4 hrnčeka ryže
  • 2,5 hrnčeka rastlinného mlieka
  • 1,5 hrnčeka vody
  • 2 pl rastlinného masla alebo rastlinného oleja (ľanový, sezamový)
  • soľ
  • 3 škoricové cukry
  • voda
  • 1/2 hrnčeka mrazených malín

Postup

1

Ryžu hodíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme štipku soli, premiešame a varíme až do zmäknutia. Dávame pozor, aby sa voda úplne neodparila.

2

Keď sa ryža vo vode uvarí, prilejeme mlieko a varíme za občasného miešania až kým sa nám nevytvorí tuhšia kaša.

3

Do hotovej kaše pridáme maslo, škoricový cukor a premiešame. Podľa potreby môžeme dosladiť javorovým alebo agáve sirupom.

4

Podávame s mrazenými malinami, ktoré sme chvíľu na troške vody povarili, aby pustili šťavu.

Páči sa? Zdieľajte!