fbpx

Škoricová ryžová kaša s ovocím

  • Čas prípravy20 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 3/4 hrnčeka ryže
  • 2,5 hrnčeka rastlinného mlieka
  • 1,5 hrnčeka vody
  • 2 pl rastlinného masla alebo rastlinného oleja (ľanový, sezamový)
  • soľ
  • 3 škoricové cukry
  • voda
  • 1/2 hrnčeka mrazených malín

Postup

1

Ryžu hodíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme štipku soli, premiešame a varíme až do zmäknutia. Dávame pozor, aby sa voda úplne neodparila.

2

Keď sa ryža vo vode uvarí, prilejeme mlieko a varíme za občasného miešania až kým sa nám nevytvorí tuhšia kaša.

3

Do hotovej kaše pridáme maslo, škoricový cukor a premiešame. Podľa potreby môžeme dosladiť javorovým alebo agáve sirupom.

4

Podávame s mrazenými malinami, ktoré sme chvíľu na troške vody povarili, aby pustili šťavu.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin