- Čas prípravy45 min.
- Kuchyňa
- Slovenská
- Európska
- Typ jedla
- Spôsob prípravy
- Pečenie
Ingrediencie
- 1 hrnček hladkej múky
- 1,5 hrnčeka rastlinného mlieka
- soľ
- 2 jablká
- 2 ks vanilkového cukru
- 1/3 hrnčeka tekvicových semienok
- 1 rastlinný jogurt
- 1 čl kypriaceho prášku
- kokosový olej
Postup
1
Hladkú múku vymiešame so štipkou soli a kypriacim práškom, zalejeme mliekom a metličkovým šľahačom vymixujeme do hladka. Cesto necháme postáť v chladničke asi 10-15 minút.
2
Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Jablká nakrájame na menšie kocky. Následne plech vystelieme papierom na pečenie, položíme naň nakrájané jablká, pokvapkáme kokosovým olejom, posypeme jedným vanilkovým cukrom, tekvicovými semienkami, premiešame a necháme zapiecť. Pečieme približne 15-20 minút, kým sa jabĺčka nespečú.
3
Druhý vanilkový cukor zamiešame do bieleho rastlinného jogurtu.
4
Na rozohriatom oleji tvarujeme a pečieme palacinky.
5
Hotové palacinky plníme pripraveným jogurtom, pečenými jablkami, zavinieme a môžeme podávať.