- Počet porcií 5
- Kuchyňa
- Európska
- Typ jedla
- Spôsob prípravy
- Varenie
Ingrediencie
- 300 g uvareného cíceru
- 2 dl zeleninového vývaru
- 1 PL balzamikového octu
- 2 PL rastlinného oleja
- 2 ČL mletej červenej papriky
- ½ ČL kajenského korenia
- ½ ČL cukru
- 2 konzervy nakrájaných paradajok
- 6 strúčikov cesnaku
- 8 paradajok
- 1 cibuľa
- mleté čierne korenie
- tymián
- soľ
Postup
Vodu necháme zovrieť v hrnci. Čerstvé paradajky popicháme na viacerých miestach vidličkou a vložíme na 10-15 sekúnd do vriacej vody. Šupka by sa mala začať sama mierne odlupovať. Paradajky vyberieme a keď trochu vychladnú, stiahneme im šupky a paradajky nakrájame.
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď začne sklovatieť, pridáme pretlačený cesnak, tymián, papriku, soľ a cukor.
Zalejeme vývarom a paradajkami z konzervy, pridáme lyžicu balzamikového octu a cícer.
Necháme chvíľu prevrieť.
Na panvici rozohrejeme pár kvapiek oleja, potom do panvice nasypeme cícer, pridáme soľ, kajenské korenie a červenú papriku. Cícer opražíme, no dáme pozor, aby sa paprika nepripálila,
Rozmixujeme polievku tyčovým mixérom a podávame s opraženým cícerom.