fbpx

Sýte wrapy s domácou pikantnou sojanézou

wrapy plnené zeleninou

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy10 min.
  • Tepelná úprava15 min.
  • Celkový čas25 min.
  • Alergény1,6
  • Kuchyňa
    • Európska
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod
  • Spôsob prípravy
    • Mixér
    • Varenie
    • Praženie

Ingrediencie

Na sójové kocky/rezance:

  • 1 balenie sójových kociek/rezancov
  • 1 zeleninový bujón
  • 200 g sójovej omáčky
  • 60 ml cukru
  • 60 ml čierneho korenia

Na wrapy:

  • 4 tortillové placky
  • 1 paradajka
  • 1 avokádo
  • 1 uhorka
  • 1 mrkva
  • ľadový šalát 

Na sojanézu:

  • 50 ml nesladeného sójového mlieka
  • 100 ml oleja bez výraznej chuti
  • 10 ml octu
  • 2 ČL dijonskej horčice
  • mleté čierne korenie
  • petržlen
  • cesnak
  • soľ 
  • sriracha – voliteľné

Postup

1

Ingrediencie na sojanézu (okrem petržlenu a cesnaku) dáme do vysokej nádoby a asi 1 minútu mixujeme tyčovým mixérom na najvyššom stupni. 

2

Do sojanézy vmiešame roztlačený cesnak a petržlen. Môžeme pridať srirachu.

3

Sójové kocky/rezance uvaríme vo vriacej vode so zeleninovým bujónom podľa návodu na obale. 

4

Na panvici rozohrejeme 2 PL oleja. 

5

Nasypeme uvarené sójové kocky/rezance, podlejeme sójovou omáčkou a zasypeme cukrom. 

6

Sójové kocky/rezance pražíme, až kým sa nezačnú pripekať. 

7

Ochutnávame a podľa chuti pridáme viac cukru alebo sójovej omáčky. 

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter