Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy10 min.
- Tepelná úprava15 min.
- Celkový čas25 min.
- Alergény1,6
- Kuchyňa
- Európska
- Typ jedla
- Hlavný Chod
- Spôsob prípravy
- Mixér
- Varenie
- Praženie
Ingrediencie
Na sójové kocky/rezance:
- 1 balenie sójových kociek/rezancov
- 1 zeleninový bujón
- 200 g sójovej omáčky
- 60 ml cukru
- 60 ml čierneho korenia
Na wrapy:
- 4 tortillové placky
- 1 paradajka
- 1 avokádo
- 1 uhorka
- 1 mrkva
- ľadový šalát
Na sojanézu:
- 50 ml nesladeného sójového mlieka
- 100 ml oleja bez výraznej chuti
- 10 ml octu
- 2 ČL dijonskej horčice
- mleté čierne korenie
- petržlen
- cesnak
- soľ
- sriracha – voliteľné
Postup
Ingrediencie na sojanézu (okrem petržlenu a cesnaku) dáme do vysokej nádoby a asi 1 minútu mixujeme tyčovým mixérom na najvyššom stupni.
Do sojanézy vmiešame roztlačený cesnak a petržlen. Môžeme pridať srirachu.
Sójové kocky/rezance uvaríme vo vriacej vode so zeleninovým bujónom podľa návodu na obale.
Na panvici rozohrejeme 2 PL oleja.
Nasypeme uvarené sójové kocky/rezance, podlejeme sójovou omáčkou a zasypeme cukrom.
Sójové kocky/rezance pražíme, až kým sa nezačnú pripekať.
Ochutnávame a podľa chuti pridáme viac cukru alebo sójovej omáčky.