fbpx

Paradajková polievka

  • Počet porcií 5
  • Kuchyňa
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 300 g uvareného cíceru
  • 2 dl zeleninového vývaru
  • 1 PL balzamikového octu
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 2 ČL mletej červenej papriky 
  • ½ ČL kajenského korenia
  • ½ ČL cukru 
  • 2 konzervy nakrájaných paradajok
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 8 paradajok
  • 1 cibuľa
  • mleté čierne korenie
  • tymián 
  • soľ 

Postup

1

Vodu necháme zovrieť v hrnci. Čerstvé paradajky popicháme na viacerých miestach vidličkou a vložíme na 10-15 sekúnd do vriacej vody. Šupka by sa mala začať sama mierne odlupovať. Paradajky vyberieme a keď trochu vychladnú, stiahneme im šupky a paradajky nakrájame. 

2

Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď začne sklovatieť, pridáme pretlačený cesnak, tymián, papriku, soľ a cukor. 

3

Zalejeme vývarom a paradajkami z konzervy, pridáme lyžicu balzamikového octu a cícer. 

4

Necháme chvíľu prevrieť.

5

Na panvici rozohrejeme pár kvapiek oleja, potom do panvice nasypeme cícer, pridáme soľ, kajenské korenie a červenú papriku. Cícer opražíme, no dáme pozor, aby sa paprika nepripálila, 

6

Rozmixujeme polievku tyčovým mixérom a podávame s opraženým cícerom. 

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin