- 800 g baklažánu
- 450 g paradajok
- 45 g stopkového zeleru
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica petržlenovej vňate
- 5 g cukru
- štipka škorice
- štipka soli
- citrónová šťava z 1/2 citróna
1. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov. Baklažány na plech položíme dužinou nahor a vložíme do horúcej rúry na 15 minút. .
2. Medzičasom si na jemno nakrájame paradajky, zeler, cibuľu a prelisujeme cesnak. Pozor, zeleninu spolu nemiešame.
3. Na panvici rozohrejeme olej a restujeme cibuľu asi 5 minút. Pridáme cesnak so zelerom, ktorý dusíme ďalších 5 minút pod pokrievkou na nízkej teplote, potom zeleninu odstavíme.
4. Baklažány vyberieme z rúry a po vychladnutí ich vydlabeme lyžičkou (môžeme si pomôcť nožom), tak, aby mal baklažán okraje asi 1 cm – 2 cm hrubé.
5. Vydlabané kúsy baklažánu v prípade potreby nakrájame na menšie kúsky a pridáme k udusenej zelenine spolu s nakrájanými paradajkami, petržlenovou vňaťou, škoricou, cukrom a soľou. Zeleninovú zmes vrátime na oheň dusíme ďalších 5 minút.
6. Vydlabaný baklažán trochu posolíme z vnútornej strany a naplníme ho zeleninovou zmesou. Dáme ho takto zapiecť na 30 minút do rúry na 180 stupňov. Jedlo môžeme konzumovať samostatne alebo s ryžou.