,

Vyhľadať

Plnený baklažán

  • 800 g baklažánu
  • 450 g paradajok
  • 45 g stopkového zeleru
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica petržlenovej vňate
  • 5 g cukru
  • štipka škorice
  • štipka soli
  • citrónová šťava z 1/2 citróna

1. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov. Baklažány na plech položíme dužinou nahor a vložíme do horúcej rúry na 15 minút. .

2. Medzičasom si na jemno nakrájame paradajky, zeler, cibuľu a prelisujeme cesnak. Pozor, zeleninu spolu nemiešame.

3. Na panvici rozohrejeme olej a restujeme cibuľu asi 5 minút. Pridáme cesnak so zelerom, ktorý dusíme ďalších 5 minút pod pokrievkou na nízkej teplote, potom zeleninu odstavíme.

4. Baklažány vyberieme z rúry a po vychladnutí ich vydlabeme lyžičkou (môžeme si pomôcť nožom), tak, aby mal baklažán okraje asi 1 cm – 2 cm hrubé.

5. Vydlabané kúsy baklažánu v prípade potreby nakrájame na menšie kúsky a pridáme k udusenej zelenine spolu s nakrájanými paradajkami, petržlenovou vňaťou, škoricou, cukrom a soľou. Zeleninovú zmes vrátime na oheň dusíme ďalších 5 minút.

6. Vydlabaný baklažán trochu posolíme z vnútornej strany a naplníme ho zeleninovou zmesou. Dáme ho takto zapiecť na 30 minút do rúry na 180 stupňov. Jedlo môžeme konzumovať samostatne alebo s ryžou.

Páči sa? Zdieľajte!