Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Celkový čas1 hod. 15 min.
- Počet porcií 4
- Alergény 1 (podľa typu cestovín), 9
- Kuchyňa
- Slovenská
- Typ jedla
- Hlavný Chod
Ingrediencie
- 1 bal. = 200 g konzervovaného jackfruitu
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g = 1 malá mrkva
- 100 g = 2 stopky zeleru
- 400 g = 1 konzerva nasekaných paradajok
- 140 g = 1 bal. paradajkového pretlaku
- 200 ml zeleninového vývaru
- ½ hrnčeka červeného vína
- 2 PL olivového oleja
- 1-2 ČL cukru
- 1 ČL nasekaného tymiánu
- 1 ČL nasekaného rozmarínu
- Mleté čierne korenie
- Soľ
Doplnky
- Cestoviny
- Bazalka
Postup
Mrkvu, zeler a cibuľu nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky.
Cesnak pretlačíme a jackfruit prstami nadrobíme na malé kúsky.
V panvici rozohrejeme olej.
Pridáme cibuľu, mrkvu, zeler a orestujeme.
Keď začne zelenina mäknúť, pridáme cesnak, tymián, rozmarín, čierne korenie a soľ.
Po 1-2 minútach pridáme jackfruit a podlejeme vínom.
Po ďalších 2 minútach pridáme nasekané paradajky, pretlak, cukor a vývar.
Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť.
Dusíme do zmäknutia všetkých ingrediencii. Pokiaľ je to nutné, podlejeme trochou vody alebo vývaru.
Ragú po udusení podávame s čerstvo uvarenými cestovinami, ozdobené bazalkou.