Zapekané zemiaky s „klobásou“

zapekané zemiaky s klobaňou

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy15 min.
  • Tepelná úprava1 hod. 5 min.
  • Celkový čas1 hod. 20 min.
  • Počet porcií 4
  • Alergény1, 6
  • Kuchyňa
    • Slovenská
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod

Ingrediencie

  • 1 ks údenej Klobane
  • 1 kg zemiakov
  • 100 g nastrúhaného rastlinného syra
  • 250 ml sójovej smotany
  • 3,5 PL cícerovej múky
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ
  • Olej na vymastenie formy

Doplnky

  • Zavárané uhorky

Postup

1

Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

2

Cícerovú múku roztrepeme v sójovej smotane a odložíme bokom.

3

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 4-5 mm hrubé kolieska.

4

Klobaňu taktiež nakrájame na kolieska.

5

Kruhovú formu vymastíme olejom.

6

Na spodok formy uložíme vrstvu zemiakov. Osolíme, okoreníme a prelejeme trochou smotany.

7

Zopakujeme.

8

Po dvoch vrstvách zemiakov uložíme vrstvu Klobane a pokračujeme ďalšou zemiakovou vrstvou preliatou smotanou.

9

Keď minieme všetky zemiaky a Klobaňu, prelejeme zvyškom smotany, prekryjeme alobalom a pečieme 50 minút.

10

Alobal odstránime, posypeme nastrúhaným rastlinným syrom a necháme zapekať ďalších 15 minút.

11

Podávame s kyslou uhorkou.

Darujte vaše 2 % na rozvoj udržateľného stravovania

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin