Ragú s jackfruitom

ragu s jackfruitom

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas1 hod. 15 min.
  • Počet porcií 4
  • Alergény 1 (podľa typu cestovín), 9
  • Kuchyňa
    • Slovenská
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod

Ingrediencie

  • 1 bal. = 200 g konzervovaného jackfruitu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g = 1 malá mrkva
  • 100 g = 2 stopky zeleru
  • 400 g = 1 konzerva nasekaných paradajok
  • 140 g = 1 bal. paradajkového pretlaku
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • ½ hrnčeka červeného vína
  • 2 PL olivového oleja
  • 1-2 ČL cukru
  • 1 ČL nasekaného tymiánu
  • 1 ČL nasekaného rozmarínu
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ

Doplnky

  • Cestoviny
  • Bazalka

Postup

1

Mrkvu, zeler a cibuľu nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky.

2

Cesnak pretlačíme a jackfruit prstami nadrobíme na malé kúsky.

3

V panvici rozohrejeme olej.

4

Pridáme cibuľu, mrkvu, zeler a orestujeme.

5

Keď začne zelenina mäknúť, pridáme cesnak, tymián, rozmarín, čierne korenie a soľ.

6

Po 1-2 minútach pridáme jackfruit a podlejeme vínom.

7

Po ďalších 2 minútach pridáme nasekané paradajky, pretlak, cukor a vývar.

8

Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť.

9

Dusíme do zmäknutia všetkých ingrediencii. Pokiaľ je to nutné, podlejeme trochou vody alebo vývaru.

10

Ragú po udusení podávame s čerstvo uvarenými cestovinami, ozdobené bazalkou.

Páči sa? Zdieľajte!