Rastlinný nevajíčkový šalát

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas10 min.
  • Počet porcií 5
  • Alergény1, 6, 10

Ingrediencie

  • 2 bal. tofu natural
  • 70 g zaváraných uhoriek
  • 250 ml vegan majonézy
  • malá ČL čiernej soli Kala namak
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 1 ČL kurkumy
  • pečivo
  • pažítka
  • reďkovky
  • baby špenát
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika

Postup

1

Tofu, uhorky, pažítku a cibuľu nakrájame nadrobno. Primiešame majonézu a horčicu.

2

Dochutíme kurkumou, čiernym korením, mletou červenou paprikou a soľou Kala namak (túto soľ nevynecháme, je pre recept kvôli vajíčkovej chuti dôležitá).

3

Podávame s pečivom, baby špenátom a reďkovkami.

Darujte vaše 2 % na rozvoj udržateľného stravovania

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin