Vyhľadať

Rukolový šalát s brusnicami a tahini dresingom

Rukolový šalát na tanieri

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas40 min.
  • Počet porcií 6
  • Alergény8, 11
  • Kuchyňa
    • súčasná
  • Typ jedla
    • Šalát

Ingrediencie

  • 250 g rukoly alebo kelu
  • 1 hruška
  • 1 šalotka
  • 1 hrnček brusníc

Na pečený batát

  • 1 batát
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 PL škrobu
  • 1 ČL soli
  • ¼ ČL mletého čierneho korenia

Na orechy

  • 1 hrnček nasekaných lieskovcov alebo pekanových orechov
  • 4 ČL javorového sirupu
  • ¼ ČL soli

Na dresing

  • ½ hrnčeka tahini
  • 3 PL vody
  • 1 PL javorového sirupu
  • ½ ČL sušeného cesnaku
  • ¼ ČL mletého čierneho korenia
  • šťava z 1 citróna

Postup

1

Rúru predhrejeme na 200 °C.

2

Batát nakrájame na kocky, obalíme olivovým olejom, zasypeme škrobom a čiernym korením.

3

Kocky rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby sa kocky nedotýkali a pečieme 20 minút. Potom ich pootáčame a pečieme ešte 15 minút.

4

Po vytiahnutí z rúry batáty osolíme.

5

Teplotu rúry znížime na 150 °C.

6

V miske zmiešame nasekané orechy s javorovým sirupom a soľou. Rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 5 minút.

7

Kým nám zemiaky a orechy chladnú, zmiešame v miske všetky ingrediencie na dresing.

8

Hrušku nakrájame na plátky alebo kocky, šalotku na kolieska alebo pásiky.

9

Vo veľkej mise zmiešame rukolu, brusnice, hrušku, šalotku, orechy a batáty.

10

Zalejeme tahini dresingom, premiešame a môžeme podávať.

Páči sa? Zdieľajte!