Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Celkový čas40 min.
- Počet porcií 6
- Alergény8, 11
- Kuchyňa
- súčasná
- Typ jedla
- Šalát
Ingrediencie
- 250 g rukoly alebo kelu
- 1 hruška
- 1 šalotka
- 1 hrnček brusníc
Na pečený batát
- 1 batát
- 1 PL olivového oleja
- 1 PL škrobu
- 1 ČL soli
- ¼ ČL mletého čierneho korenia
Na orechy
- 1 hrnček nasekaných lieskovcov alebo pekanových orechov
- 4 ČL javorového sirupu
- ¼ ČL soli
Na dresing
- ½ hrnčeka tahini
- 3 PL vody
- 1 PL javorového sirupu
- ½ ČL sušeného cesnaku
- ¼ ČL mletého čierneho korenia
- šťava z 1 citróna
Postup
Rúru predhrejeme na 200 °C.
Batát nakrájame na kocky, obalíme olivovým olejom, zasypeme škrobom a čiernym korením.
Kocky rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby sa kocky nedotýkali a pečieme 20 minút. Potom ich pootáčame a pečieme ešte 15 minút.
Po vytiahnutí z rúry batáty osolíme.
Teplotu rúry znížime na 150 °C.
V miske zmiešame nasekané orechy s javorovým sirupom a soľou. Rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 5 minút.
Kým nám zemiaky a orechy chladnú, zmiešame v miske všetky ingrediencie na dresing.
Hrušku nakrájame na plátky alebo kocky, šalotku na kolieska alebo pásiky.
Vo veľkej mise zmiešame rukolu, brusnice, hrušku, šalotku, orechy a batáty.
Zalejeme tahini dresingom, premiešame a môžeme podávať.