Šalát
- 1/2 menšej brokolice
- 1 veľká mrkva
- 4 reďkovky
- 1/2 granátového jablka
Pečený cícer:
- 1 konzerva cíceru
- 1 pl olivového oleja
- 2 pl citrónovej šťavy
- 2 pl sójovej/tamari omáčky
- 1 pl agáve sirupu
- soľ
Dresing:
- 3 pl olivového oleja
- 4 pl tahini
- 3 pl citrónovej šťavy
- 1 pl cukru/javorového sirupu/agáve sirupu
- 1 čl soli
- 4 pl vody
- 2 pl nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate
1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a plech vystelieme papierom na pečenie. Cícer scedíme, dáme do misky, pridáme doň olivový olej, citrónovú šťavu, sójovú alebo tamari omáčku, sirup a soľ. Všetko spolu premiešame a necháme zapiecť približne na 20 minút.
2. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu a vložíme do nej rozdrobenú a umytú brokolicu a nakrájanú mrkvu. Zeleninu necháme povariť cca 2-4 minúty. Následne ju scedíme a necháme vychladiť v mise s ľadovou vodou, aby si zelenina zachovala sviežu farbu a chrumkavosť.
3. Pripravíme dressing tak, že všetky ingrediencie rozmixujeme.
4. V šalátovej mise zmiešame blanšírovanú zeleninu, nakrájané reďkovky a semienka z polky granátového jablka.
5. Šalát podávame s pečeným cícerom a poliaty dresingom. Podľa potreby dochutíme.