fbpx

Šalát s pečeným cícerom a granátovým jablkom

Šalát
  • 1/2 menšej brokolice
  • 1 veľká mrkva
  • 4 reďkovky
  • 1/2 granátového jablka
Pečený cícer:
  • 1 konzerva cíceru
  • 1 pl olivového oleja
  • 2 pl citrónovej šťavy
  • 2 pl sójovej/tamari omáčky
  • 1 pl agáve sirupu 
  • soľ
Dresing:
  • 3 pl olivového oleja
  • 4 pl tahini
  • 3 pl citrónovej šťavy
  • 1 pl cukru/javorového sirupu/agáve sirupu
  • 1 čl soli
  • 4 pl vody
  • 2 pl nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate

1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a plech vystelieme papierom na pečenie. Cícer scedíme, dáme do misky, pridáme doň olivový olej, citrónovú šťavu, sójovú alebo tamari omáčku, sirup a soľ. Všetko spolu premiešame a necháme zapiecť približne na 20 minút.

2. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu a vložíme do nej rozdrobenú a umytú brokolicu a nakrájanú mrkvu. Zeleninu necháme povariť cca 2-4 minúty. Následne ju scedíme a necháme vychladiť v mise s ľadovou vodou, aby si zelenina zachovala sviežu farbu a chrumkavosť.

3. Pripravíme dressing tak, že všetky ingrediencie rozmixujeme.

4. V šalátovej mise zmiešame blanšírovanú zeleninu, nakrájané reďkovky a semienka z polky granátového jablka.

5. Šalát podávame s pečeným cícerom a poliaty dresingom. Podľa potreby dochutíme.

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin