Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Celkový čas35 min.
- Počet porcií 2
- Alergény1
- Kuchyňa
- Súčasná
- Typ jedla
- Hlavný Chod
Ingrediencie
- 200 g maslovej tekvice
- 200 g tarhone
- 150 g červenej fazule cez noc namočenej vo vode alebo plechovka
- 100 g cíceru cez noc namočeného vo vode alebo plechovka
- 1 červená cibuľa
- 2 hrste rukoly
- 1 PL olivového oleja
- 1 ČL sušeného tymiánu/pár vetvičiek čerstvého
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 1 ČL korenia na grilovanú zeleninu
- soľ
- čierne korenie
Dresing
- 300 g rastlinného jogurtu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- ¼ ČL soli
Postup
Tarhoňu uvaríme podľa návodu na obale.
Rozohrejeme rúru na 230 °C.
Vo vode uvaríme cícer a fazuľu.
Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Dáme na plech s papierom na pečenie. Poolejujeme, osolíme, okoreníme, pridáme tymián, sušený cesnak, korenie na grilovanú zeleninu a premiešame. Tekvicu dáme piecť do mäkka asi na 15 – 20 minút pri teplote 200 °C.
Medzitým pripravíme dresing. Cesnak očistíme a nastrúhame najemno. Na malej panvičke zohrejeme olej a pridáme nastrúhaný cesnak. Krátko opečieme (cesnak by nemal zhnednúť). Trochu vychladnutý cesnakový olej zmiešame s jogurtom a soľou.
Strukoviny po uvarení osolíme a premiešame. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky.
Do taniera dáme umytú rukolu, pridáme tarhoňu, upečenú tekvicu, strukoviny a cibuľu.
Na vrch dáme ochutený jogurt, okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením a pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.