- Čas prípravy20 min.
- Kuchyňa
- Slovenská
- Typ jedla
- Spôsob prípravy
- Varenie
Ingrediencie
- 3/4 hrnčeka ryže
- 2,5 hrnčeka rastlinného mlieka
- 1,5 hrnčeka vody
- 2 pl rastlinného masla alebo rastlinného oleja (ľanový, sezamový)
- soľ
- 3 škoricové cukry
- voda
- 1/2 hrnčeka mrazených malín
Postup
1
Ryžu hodíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme štipku soli, premiešame a varíme až do zmäknutia. Dávame pozor, aby sa voda úplne neodparila.
2
Keď sa ryža vo vode uvarí, prilejeme mlieko a varíme za občasného miešania až kým sa nám nevytvorí tuhšia kaša.
3
Do hotovej kaše pridáme maslo, škoricový cukor a premiešame. Podľa potreby môžeme dosladiť javorovým alebo agáve sirupom.
4
Podávame s mrazenými malinami, ktoré sme chvíľu na troške vody povarili, aby pustili šťavu.