fbpx

Sladko-pikantné kari z červenej šošovice

  • 1/2 hrnčeka červenej šošovice
  • 1 cibuľa
  • 1/2 hrnčeka baby mrkvy
  • 1/2 hrnčeka mrazeného hrášku
  • 1/2 konzervy kukurice
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1-2 čl cukru
  • čili
  • kari
  • olej
  • 3/4 hrnčeka ryže/quinoi

1. Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme baby mrkvu nakrájanú na malé kocky, hrášok, kukuricu, pridáme červenú šošovicu, zalejeme vodou po vrch zmesi a dochutíme všetkými dochucovadlami okrem cukru.

2. Varíme približne 30 minút, kým nevznikne zahustená kaša, dochutíme cukrom a podľa potreby pridáme vodu.

3. Podávame s ryžou alebo quinoou, ktorú sme pripravili podľa návodu na obale.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter