fbpx

Zapekané plnené portobello

  • Čas prípravy35 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Varenie
    • Pečenie
  • Vhodné pre typy stravy
    • Bezlepková diéta

Ingrediencie

  • 1 čl olivového oleja
  • 1 portobello šampiňón (na plnku)
  • 1/2 cibule
  • 4 veľké portobello šampiňony (na plnenie)
  • čili
  • 2 pl sójovej omáčky
  • 1/2 hrnčeka šošovice
  • 1/2 konzervy krájaných paradajok
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 3 väčšie zemiaky

Postup

1

Na olivovom oleji si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a 1 portobello rozkrájané na malé kúsky. Keď sa hríby a cibuľa orestujú, pridáme krájané paradajky, šošovicu, ochutíme koreninami, mierne podlejeme vodou a necháme variť na miernom ohni, kým sa šošovica neuvarí. Dávame pozor, aby nám zmes neprihorela, sem-tam premiešame a prípadne ešte podlejeme vodou.

2

Zo zvyšných portobello odstránime hlúbik umyjeme ich, jemne osolíme, okoreníme a pokvapkáme sójovou omáčkou. Necháme postáť približne 5 minút.

3

Hríby plníme pripravenou šošovicovo-paradajkovou zmesou a následne vložíme do predhriatej rúry na 200 stupňov na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pečieme približne 7 minút.

4

Servírujeme zdobené s čerstvou vňaťou a osolenými zemiakmi uvarenými v šupke rozkrojenými na polovicu alebo upečenými v rúre na mesiačiky.

*Pri bezlepkovej diete si overte zloženie ingrediencií. Niektoré sójové omáčky obsahujú lepok.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin