fbpx

Zapekané plnené portobello

  • Čas prípravy35 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Varenie
    • Pečenie
  • Vhodné pre typy stravy
    • Bezlepková diéta

Ingrediencie

  • 1 čl olivového oleja
  • 1 portobello šampiňón (na plnku)
  • 1/2 cibule
  • 4 veľké portobello šampiňony (na plnenie)
  • čili
  • 2 pl sójovej omáčky
  • 1/2 hrnčeka šošovice
  • 1/2 konzervy krájaných paradajok
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 3 väčšie zemiaky

Postup

1

Na olivovom oleji si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a 1 portobello rozkrájané na malé kúsky. Keď sa hríby a cibuľa orestujú, pridáme krájané paradajky, šošovicu, ochutíme koreninami, mierne podlejeme vodou a necháme variť na miernom ohni, kým sa šošovica neuvarí. Dávame pozor, aby nám zmes neprihorela, sem-tam premiešame a prípadne ešte podlejeme vodou.

2

Zo zvyšných portobello odstránime hlúbik umyjeme ich, jemne osolíme, okoreníme a pokvapkáme sójovou omáčkou. Necháme postáť približne 5 minút.

3

Hríby plníme pripravenou šošovicovo-paradajkovou zmesou a následne vložíme do predhriatej rúry na 200 stupňov na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pečieme približne 7 minút.

4

Servírujeme zdobené s čerstvou vňaťou a osolenými zemiakmi uvarenými v šupke rozkrojenými na polovicu alebo upečenými v rúre na mesiačiky.

*Pri bezlepkovej diete si overte zloženie ingrediencií. Niektoré sójové omáčky obsahujú lepok.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter