- 27. augusta 2019
- Čas prípravy30 min.
- Kuchyňa
- Slovenská
- Európska
- Typ jedla
- Raňajky
- Hlavný Chod
- Spôsob prípravy
- Smaženie
Ingrediencie
- 3/4 hrnčeka hladkej múky
- 1,5 hrnčeka rastlinného mlieka
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 čl kypriaceho prášku
- 150 g mladého špenátu
- 2 strúčiky cesnaku
- rastlinná alternatíva syru (ideálne údený Violife)
Postup
Múku s kypriacim práškom, soľou a korením najskôr
premiešame a následne zalejeme rastlinným mliekom. Mixujeme metličkovým mixéromúplne do hladka. Hotové palacinkové cesto necháme postáť v chladničke.
Mladý špenát umyjeme, odkvapkáme, cesnak zatiaľ nakrájame
nadrobno a spolu so špenátom vhodíme do olejom potretej panvice.
Chvíľku restujeme, kým sa špenát nespečie, osolíme,
okoreníme a dáme zvlášť do mištičky odstáť.
Na panvici rozohrejeme olej a vareškou tvarujeme
palacinky po celej ploche panvice a opečieme ich z oboch strán.
Hotové palacinky plníme špenátom a nastrúhaným syrom.
Palacinky zatočíme a takéto zatočené, naplnené palacinky ohrejeme na takmer
suchej panvici, aby sa nám syr vnútri nich roztopil.
Zatočené palacinky ohrievame a otáčame približne po dobu
1 minúty z oboch strán.