Slané špenátové palacinky

  • 3/4 hrnčeka hladkej múky
  • 1,5 hrnčeka rastlinného mlieka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 čl kypriaceho prášku
  • 150g mladého špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • rastlinný syr (ideálne zaúdený Violife)

1. Múku s kypriacim práškom, soľou a korením najskôr premiešame a následne zalejeme rastlinným mliekom. Mixujeme metličkovým mixérom úplne do hladka. Hotové palacinkové cesto necháme postáť v chladničke.

2. Mladý špenát umyjeme, odkvapkáme, cesnak zatiaľ nakrájame nadrobno a spolu so špenátom vhodíme do olejom potretej panvice.

3. Chvíľku restujeme, kým sa špenát nespečie, osolíme, okoreníme a dáme zvlášť do mištičky odstáť.

4. Na panvici rozohrejeme olej a vareškou tvarujeme palacinky po celej ploche panvice a opečieme ich z oboch strán.

5. Hotové palacinky plníme špenátom a nastrúhaným syrom. Palacinky zatočíme a takéto zatočené, naplnené palacinky ohrejeme na takmer suchej panvici, aby sa nám syr vnútri nich roztopil.

6. Zatočené palacinky ohrievame a otáčame približne po dobu 1 minúty z oboch strán.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Nie je možné pridávať komentáre.