fbpx

Slané špenátové palacinky

  • Čas prípravy30 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Smaženie

Ingrediencie

  • 3/4 hrnčeka hladkej múky
  • 1,5 hrnčeka rastlinného mlieka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 čl kypriaceho prášku
  • 150 g mladého špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • rastlinná alternatíva syru (ideálne údený Violife)

Postup

1

Múku s kypriacim práškom, soľou a korením najskôr
premiešame a následne zalejeme rastlinným mliekom. Mixujeme metličkovým mixéromúplne do hladka. Hotové palacinkové cesto necháme postáť v chladničke.

2

Mladý špenát umyjeme, odkvapkáme, cesnak zatiaľ nakrájame
nadrobno a spolu so špenátom vhodíme do olejom potretej panvice.

3

Chvíľku restujeme, kým sa špenát nespečie, osolíme,
okoreníme a dáme zvlášť do mištičky odstáť.

4

Na panvici rozohrejeme olej a vareškou tvarujeme
palacinky po celej ploche panvice a opečieme ich z oboch strán.

5

Hotové palacinky plníme špenátom a nastrúhaným syrom.
Palacinky zatočíme a takéto zatočené, naplnené palacinky ohrejeme na takmer
suchej panvici, aby sa nám syr vnútri nich roztopil.

6

Zatočené palacinky ohrievame a otáčame približne po dobu
1 minúty z oboch strán.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter