- 20. apríla 2020
- Celkový čas1 hod. 30 min.
- Kuchyňa
- Slovenská
- Európska
- Typ jedla
- Hlavný Chod
- Spôsob prípravy
- Varenie
- Smaženie
- Pečenie
Ingrediencie
- 125 g šošovice
- 50 g sušených brusníc
- 20 ml červeného vína
- 1 PL pretlačeného cesnaku
- 1⁄2 PL petržlenovej vňate
- 2 ČL olivového oleja
- 1 ČL šalvie
- 1 ČL paradajkového pretlaku
- 1 ČL sójovej omáčky
- 1 ČL kukuričnej múky
- 1/4 ČL údenej papriky
- 1/2 cibule
- pár klinčekov
Postup
1
Šošovicu umyjeme a necháme namočenú na pár hodín vo vode (ideálne cez noc), rýchlejšie sa tak uvarí a nebude nafukovať. Pred použitím vodu zlejeme a šošovicu prepláchneme.
2
Dáme variť šošovicu.
3
V druhom hrnci pár minút povaríme vo víne brusnice, kým nezmäknú.
4
Na panvici opražíme na olivovom oleji nakrájanú cibuľu.
5
Pridáme cesnak, bylinky, koreniny a ešte chvíľu pražíme.
6
Po uvarení šošovicu popučíme vidličkou a preložíme na panvicu k cibuli.
7
Pridáme paradajkový pretlak, sójovú omáčku, múku a dôkladne premiešame. V prípade potreby ešte dochutíme.
8
Rúru zatiaľ predhrejeme na 200 °C.
9
Navlhčenými rukami tvarujeme fašírky a pečieme pri 200 °C cca 15 minút.
10
Fašírky podávame poliate brusnicami.