Sweet chilli tofu s kari rezancami

kari rezance s pikantnym grilovanym tofu
  • Čas prípravy30 min.
  • Kuchyňa
    • Ázijska
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod
  • Spôsob prípravy
    • Grilovanie
    • Smaženie
    • Varenie

Ingrediencie

  • 1 SWEET CHILLI tofu (Lunter)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená kápia
  • 2 limetky
  • 1 žltá kápia
  • 1 malý pór
  • 2 ČL cukru
  • 1-2 ČL chilli
  • 1-2 PL kari korenia
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 2-3 PL sójovej omáčky
  • 200 g šampiňónov
  • 200 g fazuľových/hrachových luskov
  • 2 porcie pšeničných rezancov
  • chilli omáčka
  • jarná cibuľka

Postup

1
Kápie nakrájame na malé pásiky, pór a jarnú cibuľku na kolieska a šampiňóny na malé kúsky.
2
Rezance zalejeme podľa návodu na obale vriacou vodou, necháme zmäknúť, scedíme a prepláchneme studenou vodou. Odložíme bokom.
3

Na oleji opražíme pór, šampiňóny, lusky a kápiu. Pridáme pretlačený cesnak, 1 PL sójovej omáčky, cukor, kari a chilli.

4

Pridáme rezance, limetkovú šťavu a zvyšok sójovej omáčky. Poriadne premiešame.

5

Keď sa rezance prehrejú a omáčka zhustne a obalí obsah panvice, môžeme pridať viac cukru alebo sójovej omáčky.

6

Na samostatnej (grilovacej) panvici, vonkajšom grile alebo malom kontaktnom grile opečieme 3 minúty SWEET CHILLI tofu (Lunter).

7

Podávame ozdobené cibuľkou, limetkou a pokvapkané chilli omáčkou.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter