Šošovicové fašírky zaliate brusnicami

šošovicové fašírky
  • Celkový čas1 hod. 30 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod
  • Spôsob prípravy
    • Varenie
    • Smaženie
    • Pečenie

Ingrediencie

  • 125 g šošovice
  • 50 g sušených brusníc
  • 20 ml červeného vína
  • 1 PL pretlačeného cesnaku
  • 1⁄2 PL petržlenovej vňate
  • 2 ČL olivového oleja
  • 1 ČL šalvie
  • 1 ČL paradajkového pretlaku
  • 1 ČL sójovej omáčky
  • 1 ČL kukuričnej múky
  • 1/4 ČL údenej papriky
  • 1/2 cibule
  • pár klinčekov

Postup

1

Šošovicu umyjeme a necháme namočenú na pár hodín vo vode (ideálne cez noc), rýchlejšie sa tak uvarí a nebude nafukovať. Pred použitím vodu zlejeme a šošovicu prepláchneme.

2

Dáme variť šošovicu. 

3

V druhom hrnci pár minút povaríme vo víne brusnice, kým nezmäknú.

4

Na panvici opražíme na olivovom oleji nakrájanú cibuľu.

5

Pridáme cesnak, bylinky, koreniny a ešte chvíľu pražíme.

6

Po uvarení šošovicu popučíme vidličkou a preložíme na panvicu k cibuli.

7

Pridáme paradajkový pretlak, sójovú omáčku, múku a dôkladne premiešame. V prípade potreby ešte dochutíme.

8

Rúru zatiaľ predhrejeme na 200 °C.

9

Navlhčenými rukami tvarujeme fašírky a pečieme pri 200 °C cca 15 minút.

10

Fašírky podávame poliate brusnicami.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter