(recept na dve porcie)
- 3/4 hrnčeka šošovice
- 3 veľké zemiaky
- vegeta
- soľ
- majoránka
- 3 bobkové listy
- mleté čierne korenie
- 1/2 hrnčeka rastlinnej smotany na varenie
- voda
- 1 pl hladkej múky
- 4 ks tofu párkov (odporúčame – Lunter pikant)
- olej
- chlieb
- ocot
1.Šošovicu si vopred namočíme (minimálne na 3 hodiny). Odstátu a zmäknutú šošovicu scedíme a prepláchneme. Dáme ju do hrnca spolu s vodou, ochutíme korením, soľou, vegetou, bobkovým listom, majoránkou a necháme variť.
2. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a vhodíme k šošovici. Varíme do zmäknutia.
3. Keď sa šošovica a zemiaky uvarili, smotanu na varenie si vymiešame s lyžicou múky, aby sme zabránili tvorbe hrudiek a za stáleho miešania vlejeme k šošovici. Necháme prejsť varom a prívarok je hotový. Podľa preferencie môžeme dochutiť octom.
4. Nakrájame si rastlinné párky a na pár kvapkách oleja ich osmažíme až do sfarbenia.
5. Prívarok podávame s orestovanými párkami a kúskom chlebíka.