Vyhľadať

Šošovicový prívarok s pikantnými „párkami“

(recept na dve porcie)
  • 3/4 hrnčeka šošovice
  • 3 veľké zemiaky
  • vegeta
  • soľ
  • majoránka
  • 3 bobkové listy
  • mleté čierne korenie
  • 1/2 hrnčeka rastlinnej smotany na varenie
  • voda
  • 1 pl hladkej múky
  • 4 ks tofu párkov (odporúčame – Lunter pikant)
  • olej
  • chlieb
  • ocot

1.Šošovicu si vopred namočíme (minimálne na 3 hodiny). Odstátu a zmäknutú šošovicu scedíme a prepláchneme. Dáme ju do hrnca spolu s vodou, ochutíme korením, soľou, vegetou, bobkovým listom, majoránkou a necháme variť.

2. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a vhodíme k šošovici. Varíme do zmäknutia.

3. Keď sa šošovica a zemiaky uvarili, smotanu na varenie si vymiešame s lyžicou múky, aby sme zabránili tvorbe hrudiek a za stáleho miešania vlejeme k šošovici. Necháme prejsť varom a prívarok je hotový. Podľa preferencie môžeme dochutiť octom.

4. Nakrájame si rastlinné párky a na pár kvapkách oleja ich osmažíme až do sfarbenia.

5. Prívarok podávame s orestovanými párkami a kúskom chlebíka.

Páči sa? Zdieľajte!