Vyhľadať

Špargľa s tofu v paradajkovo-kokosovej omáčke

  • mletá štipľavá paprika
  • mletý koriander
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1/2 hrnčeka kokosovej smotany na varenie
  • 1 konzerva krájaných paradajok
  • 1 zväzok špargle
  • limetková šťava z ½ limetky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 pl sójovej omáčky
  • 1,5 kocky bieleho tofu
  • 1 pl oleja
  • mletý zázvor

1. Zmiešame olej, sójovú omáčku, mletý zázvor, trošku vody a soľ. Tofu si nakrájame na kocky a necháme v pripravenej marináde odležať asi 30 minút. Potom vhodíme na jemne vymastenú panvicu aj s marinádou, počkáme kým sa odparí a tofu opečieme poriadne z každej strany.

2. Špargľu zbavíme tvrdých koncov a prihodíme na panvicu k restujúcemu sa tofu. Restujeme do zmäknutia a sfarbenia.

3. V malom hrnci si pripravíme omáčku. Na oleji z rýchla orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak, zalejeme ho konzervou paradajok a kokosovou smotanou. Ochutíme paprikou, koriandrom, soľou, korením a limetkovou šťavou. Takto ochutenú omáčku pomiešame a necháme prevrieť.

4. Špargľu s tofu podávame preliate paradajkovo-kokosovou omáčkou.

Páči sa? Zdieľajte!