- mletá štipľavá paprika
- mletý koriander
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1/2 hrnčeka kokosovej smotany na varenie
- 1 konzerva krájaných paradajok
- 1 zväzok špargle
- limetková šťava z ½ limetky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 pl sójovej omáčky
- 1,5 kocky bieleho tofu
- 1 pl oleja
- mletý zázvor
1. Zmiešame olej, sójovú omáčku, mletý zázvor, trošku vody a soľ. Tofu si nakrájame na kocky a necháme v pripravenej marináde odležať asi 30 minút. Potom vhodíme na jemne vymastenú panvicu aj s marinádou, počkáme kým sa odparí a tofu opečieme poriadne z každej strany.
2. Špargľu zbavíme tvrdých koncov a prihodíme na panvicu k restujúcemu sa tofu. Restujeme do zmäknutia a sfarbenia.
3. V malom hrnci si pripravíme omáčku. Na oleji z rýchla orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak, zalejeme ho konzervou paradajok a kokosovou smotanou. Ochutíme paprikou, koriandrom, soľou, korením a limetkovou šťavou. Takto ochutenú omáčku pomiešame a necháme prevrieť.
4. Špargľu s tofu podávame preliate paradajkovo-kokosovou omáčkou.