- Čas prípravy30 min.
- Kuchyňa
- Ázijska
- Typ jedla
- Hlavný Chod
- Spôsob prípravy
- Grilovanie
- Smaženie
- Varenie
Ingrediencie
- 1 SWEET CHILLI tofu (Lunter)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená kápia
- 2 limetky
- 1 žltá kápia
- 1 malý pór
- 2 ČL cukru
- 0,5-2 ČL chilli (podľa chuti)
- 1-2 PL kari korenia
- 2 PL rastlinného oleja
- 2-3 PL sójovej omáčky
- 200 g šampiňónov
- 200 g fazuľových/hrachových luskov
- 2 porcie pšeničných rezancov
- chilli omáčka
- jarná cibuľka
Postup
1
Kápie nakrájame na malé pásiky, pór a jarnú cibuľku na kolieska a šampiňóny na malé kúsky.
2
Rezance zalejeme podľa návodu na obale vriacou vodou, necháme zmäknúť, scedíme a prepláchneme studenou vodou. Odložíme bokom.
3
Na oleji opražíme pór, šampiňóny, lusky a kápiu. Pridáme pretlačený cesnak, 1 PL sójovej omáčky, cukor, kari a chilli.
4
Pridáme rezance, limetkovú šťavu a zvyšok sójovej omáčky. Poriadne premiešame.
5
Keď sa rezance prehrejú a omáčka zhustne a obalí obsah panvice, môžeme pridať viac cukru alebo sójovej omáčky.
6
Na samostatnej (grilovacej) panvici, vonkajšom grile alebo malom kontaktnom grile opečieme 3 minúty SWEET CHILLI tofu (Lunter).
7
Podávame ozdobené cibuľkou, limetkou a pokvapkané chilli omáčkou.