Vyhľadať

Tekvicové kari

  • 1/2 veľkej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2,5 cm čerstvého zázvoru
  • kari
  • mletý koriander
  • 1/3 maslovej tekvice alebo 1/2 hokkaido tekvice
  • 1 konzerva krájaných paradajok
  • 1/3 konzervy kokosovej smotany na varenie
  • 1/2 hrnčeka vody
  • 2 hrnčeky mladého špenátu
  • 1/2 hrnčeka ryže
  • 1/2 hrnčeka nesolených slnečnicových semienok
  • olej

1. Na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď zmäkne, do hrnca pridáme nadrobno nasekaný cesnak a zázvor a osmažíme ďalšiu minútu. Pridáme kari korenie a koriander. Všetko dobre premiešame a pridáme nakrájanú tekvicu, konzervu paradajok, kokosovú smotanu, vodu a soľ. Hrniec zakryjeme a počkáme, kým zmes začne vrieť.

2. Zmiernime plameň a necháme zľahka vrieť 15 minút. Zmes premiešavame približne každých 5 minút, aby neprihorela a varíme do zmäknutia tekvice. Podľa potreby pridávame vodu, aby sme sa vyhli príliš hustej zmesi.

3. Hrniec odstavíme z ohňa a do zmesi vmiešame umytý mladý špenát a podľa potreby dochutíme.

4. Hotové kari podávame s dusenou ryžou v miske a posypeme opraženými slnečnicovými semienkami.

Páči sa? Zdieľajte!