- 1/2 veľkej cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2,5 cm čerstvého zázvoru
- kari
- mletý koriander
- 1/3 maslovej tekvice alebo 1/2 hokkaido tekvice
- 1 konzerva krájaných paradajok
- 1/3 konzervy kokosovej smotany na varenie
- 1/2 hrnčeka vody
- 2 hrnčeky mladého špenátu
- 1/2 hrnčeka ryže
- 1/2 hrnčeka nesolených slnečnicových semienok
- olej
1. Na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď zmäkne, do hrnca pridáme nadrobno nasekaný cesnak a zázvor a osmažíme ďalšiu minútu. Pridáme kari korenie a koriander. Všetko dobre premiešame a pridáme nakrájanú tekvicu, konzervu paradajok, kokosovú smotanu, vodu a soľ. Hrniec zakryjeme a počkáme, kým zmes začne vrieť.
2. Zmiernime plameň a necháme zľahka vrieť 15 minút. Zmes premiešavame približne každých 5 minút, aby neprihorela a varíme do zmäknutia tekvice. Podľa potreby pridávame vodu, aby sme sa vyhli príliš hustej zmesi.
3. Hrniec odstavíme z ohňa a do zmesi vmiešame umytý mladý špenát a podľa potreby dochutíme.
4. Hotové kari podávame s dusenou ryžou v miske a posypeme opraženými slnečnicovými semienkami.