Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Celkový čas25 min.
- Počet porcií 2
- Alergény6, 11
- Kuchyňa
- Americká / Ázijská
- Typ jedla
- Hlavný Chod
Ingrediencie
- 1 balenie údeného tempehu
- 1 kapia
- 1 šalotka
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 100 g mladého hrášku alebo zelených fazuliek
- čili papričky – podľa chuti
- 2 PL oleja
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 PL javorového sirupu
- 1 PL nastrúhaného zázvoru
Doplnky
- Reďkovka
- Ryža
- Sezamové semienka
- Jarná cibuľka
Postup
Tempeh nakrájame na kocky alebo trojuholníky.
Šalotku nakrájame nadrobno, kapiu na tenké pásiky, čili papričky na kolieska a cesnak pretlačíme.
V panvici rozohrejeme olej a tempeh 1-2 minúty opražíme.
Pridáme šalotku.
Keď šalotka zmäkne, pridáme čili, cesnak, zázvor, sójovú omáčku a javorový sirup.
Po ďalšej minúte vložíme do panvice hrášok/fazuľky a kapiu.
Orestujeme tak, aby hrášok/fazuľky a kapia boli zmäknuté, ale stále trochu chrumkavé a omáčka rovnomerne pokrývala celú zmes.
Odstavíme a podávame s ryžou, nakrájanými reďkovkami /môžeme ich namarinovať v octe/ a posypané sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou.