Vyhľadať

Witch fingers

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas45 min.
  • Počet porcií 25
  • Alergény1, 5, 8
  • Kuchyňa
    • Americké
  • Typ jedla
    • Dezert

Ingrediencie

  • 150 g mandľovej múky
  • 260 g celozrnnej múky
  • ½ pohára agávového sirupu
  • ½ pohára rastlinného mlieka
  • 4 PL arašidového masla
  • 1 ČL škorice
  • plátky mandlí

Malinový džem

  • 250 g mrazených malín
  • 50 g sladidla
  • 150 ml vody
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL citrónovej šťavy

Postup

1

Začneme prípravou džemu. Maliny dáme do menšieho hrnca spolu so sladidlom, vodou, škoricou a citrónovou šťavou. Všetko spolu premiešame a necháme variť na strednom ohni kým sa voda nevyparí. Prevarené maliny popučíme a džem necháme vychladnúť.

2

Suché ingrediencie zmiešame spolu, pridáme arašidové maslo, sirup a rastlinné mlieko. Začneme miešať varechou alebo miesiť rukou kým sa cesto spojí. Vytvorený bochník zabalíme do fólie a necháme odležať 30 minút v chladničke.

3

Rúru predhrejeme na 200 °C.

4

Pripravíme si prsty. Z cesta odoberieme časť veľkosti pinpongovej loptičky. Vyformujeme v rukách do guľôčky a potom vyvaľkáme do podlhovastého tvaru podobného prstu. Z jednej strany silnejšie zatlačíme prstom, aby sme vytvorili lôžko na necht. Na 2 miestach zvrchu narežeme tri čiarky. Takto to opakujeme, kým sa neminie cesto.

5

Dáme piecť na 20 minút do zlatohneda pri teplote 160 °C. Po upečení necháme vychladnúť.

6

Do nechtového lôžka dáme trochu malinového džemu a naň uložíme plátok mandle.

7

Podávame ku káve alebo čaju.

Páči sa? Zdieľajte!