Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Celkový čas45 min.
- Počet porcií 25
- Alergény1, 5, 8
- Kuchyňa
- Americké
- Typ jedla
- Dezert
Ingrediencie
- 150 g mandľovej múky
- 260 g celozrnnej múky
- ½ pohára agávového sirupu
- ½ pohára rastlinného mlieka
- 4 PL arašidového masla
- 1 ČL škorice
- plátky mandlí
Malinový džem
- 250 g mrazených malín
- 50 g sladidla
- 150 ml vody
- 1 ČL škorice
- 1 ČL citrónovej šťavy
Postup
Začneme prípravou džemu. Maliny dáme do menšieho hrnca spolu so sladidlom, vodou, škoricou a citrónovou šťavou. Všetko spolu premiešame a necháme variť na strednom ohni kým sa voda nevyparí. Prevarené maliny popučíme a džem necháme vychladnúť.
Suché ingrediencie zmiešame spolu, pridáme arašidové maslo, sirup a rastlinné mlieko. Začneme miešať varechou alebo miesiť rukou kým sa cesto spojí. Vytvorený bochník zabalíme do fólie a necháme odležať 30 minút v chladničke.
Rúru predhrejeme na 200 °C.
Pripravíme si prsty. Z cesta odoberieme časť veľkosti pinpongovej loptičky. Vyformujeme v rukách do guľôčky a potom vyvaľkáme do podlhovastého tvaru podobného prstu. Z jednej strany silnejšie zatlačíme prstom, aby sme vytvorili lôžko na necht. Na 2 miestach zvrchu narežeme tri čiarky. Takto to opakujeme, kým sa neminie cesto.
Dáme piecť na 20 minút do zlatohneda pri teplote 160 °C. Po upečení necháme vychladnúť.
Do nechtového lôžka dáme trochu malinového džemu a naň uložíme plátok mandle.
Podávame ku káve alebo čaju.